İş Güvenliği Anabilim Dalında Tamamlanmış Yüksek Lisans Tezleri

Ad Soyad Konusu
AHMET KARABAKIR Motorin (F-76) yakıtı kullanan gemilerin yakıt tanklarında yapacakları gazdan arındırma işlemlerinde risk yönetimi ve kapalı alan prosedürünün oluşturulması.
ASLIHAN KARAER Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü araştırma laboratuvarlarında atık yönetimi.
ASLIHAN ÖCAL Pamuklu kumaşların yanmaya karşı dirençlerinin arttırılması.
ATAHAN ÇOBANOĞLU Çimento sektöründe gaz ve toz patlama riskinin iş güvenliği açısından incelenmesi ve korunma dokümanı hazırlanması.
AYSU ÇELİK Farklı çalışma ortamlarında gama doz hızı ölçümleri ve risk düzeyinin belirlenmesi.
AYSU YILDIRIM Çoklu ağır metal toksisitesinin biyolojik sistemlerde incelenmesi ve iş güvenlik kriterlerine göre değerlendirilmesi.
AYŞE SELDA ALTINTOP Asbestli söküm işlerinde asbest maruziyetinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirilmesi.
BİNNAZ ÇETİN Çok tehlikeli işyerlerinde kişisel koruyucu donanım kullanımı kontrolü için elektronik sistem tasarımı ve uygulaması.
DİLAN AKILLILAR Aktif hava örnekleme tekniği ile bazı uçucu organik bileşiklerin ortam havasında analizi.
DUYGU BAYYURT Karayolları sektörü iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında risk ve güvenlik kültürü etkisinin değerlendirilmesi.
ELİF ULAĞ Biyolojik sistemlerde Borun Toksik Riskleri ve Etkilerinin İş Güvenliği Açısından İncelenmesi .
EMRE KAYA Bir toplu yemek şirketinde iş sağlığı ve güvenliği açısından risklerin değerlendirilmesi .
EREN YILDIRIM Yapım Sürecinde Bina Materyallerinde Radon Aktivite Konsantrasyonlarının Ve Doz Katkılarının Hesaplanması.
EREN HAYDAN İş güvenliği faaliyetlerinde stratejik plan oluşturmanın öneminin belirlenmesi ve hazır beton sektöründe faaliyet gösteren bir firmada örnek bir stratejik plan hazırlanması.
EZGİ YÖRÜK Güvenli çalışma ortamları için radyasyon riskinin değerlendirilmesi.
FATMA KALINKILIÇ Bir metal boru hazırlama işletmesinde İSG tehlikelerinin belirlenmesi ve risklerin önlenmesine yönelik tespit ve öneriler.
GÜVENÇ UYSAL Onarımda Bulunan Askeri Gemilerdeki Kapalı Alanlarda yapılan Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
HANDE YABACI Biyolojik araştırmalarda özel laboratuvar donanımlarından kaynaklanan elektromanyetik alan şiddeti verilerinin ve biyolojide arazi çalışmaları risklerinin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında değerlendirilmesi.
HAYRİYE TEPEKULE Bir su ürünleri işleme tesisindeki risklerin iş güvenliği açısından değerlendirilmesi.
HÜSNİYE GÜLİN EDİSÜN ŞEKERCİ Yazılım Şirketi Çalışanlarında Elektromanyetik Alan Maruziyeti ve Bağlı Olabilecek Sağlık Sorunları.
IŞIL METE “Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Dr.H.Okan KAMACI Yetiştiricilik Araştırma ve Uygulama Ünitesinde Farklı Risk Değerlendirme Metotlarının Uygulanması.
IŞIN ÖZKUL TEKİN Kağıt endüstrisinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin değerlendirmeler ve iyileştirme önerileri.
İHSAN CEM GÜNAY Genel mikrobiyoloji laboratuvarlarında ergonomik yüklenimin REBA ve RULA yöntemleri ile belirlenmesi
İLKAY KARAKURT Karbon nanotüplerin çalışan sağlığı açısından yapılmış çalışmalarının değerlendirilmesi.
İMRAN GÜNEY AFACAN Karbonlu atıklardan elde edilen aktif karbonların VOC pasif örnekleyici olarak kullanımı.
MERYEM AKALİN Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Müzesinde (ESFM) havaya karışan formaldehit buharının miktarının belirlenmesi ve buna karşı alınması gereken koruyucu önlemler.
MURAT DİKER Çalışma ortamında kullanılan bazı malzemelerin zemin kayma seviyelerinin belirlenmesi
MÜGE DURSUN Bir maya üretim tesisinde yardımcı kimyasalların kullanımı ile ilgili risklerin iş güvenliği ve sağlığı açısından değerlendirilmesi.
NEFİSE ÜNLÜER İzmir ili çevresinde bulunan yem fabrikalarında biyolojik risk faktörlerinden mikrobiyal alerjenlerin belirlenmesi ve risk analizi.
OĞUZHAN TAKICAK Sualtı dalgıçlığında iş güvenliği uygulama esaslarının incelenmesi
ÖMÜR SÖNMEZ Cut and Fill üretim yöntemi uygulayan yer altı altın madenlerinde sığınma istasyonu kurulması parametrelerinin değerlendirilmesi.
PINAR AKMAN DURAN Fabrikasyon metal ürünleri imalatında iş kazalarının projeksiyonu ve risklere ilişkin alınacak önlemler
SALİH DENİZ ISLAKOĞLU Arıtma tesislerinin yapım ve işletmesinde karşılaşılan risklerin tespit edilmesi ve farklı risk değerlendirmesi metotlarının uygulanması
SEÇKİN AKYILDIZ İzmir’de üçüncü otomotiv sanayi sitesindeki ergonomik sorunlar
SEDA KÖKEN Dalyan balıkçılığının iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi.
SELÇUK UYUMSAL Ege Bölgesinde faaliyet gösteren deniz balıkları kuluçkahanelerinde çalışanların iş güvenliği kapsamındaki mesleki risk bilgi düzeylerinin belirlenmesi.
SİNAN PINARBAŞIOĞLU Bir hazır gıda depolama tesisinde çalışma ortamının iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi
SONER ÇAKIR Küçük ölçekli bir metal işleme atölyesindeki kaldırma ve taşıma işlerinin ergonomik açıdan değerlendirilmesi
TURGAY ŞEREN Asansör montaj işlemlerinin iş güvenliği ve ergonomik yönden değerlendirilmesi.
YUSUF KAPLUHAN Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization (IMO)) sözleşmeleri çerçevesinde gemilerde iş güvenliği